Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

1. Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα

Διοργανώνεται στην Ανατολική Παραλία της έδρας του Δήμου με Μουσική και Χορό από Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικών Σωματείων , και Δωρεάν Σαρακοστιανά και άφθονο Κρασί .Επίσης πραγματοποιείται με πολλά Βραβεία ( Ύψος- Σχήμα - Χρώμα κ.λ.π ) το Πέταγμα του Χαρταετού .

2. Γιορτή της Σαρδέλας

Το 2ο Σάββατο του Ιουνίου διοργανώνεται ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ στο γραφικό λιμανάκι του Διακοπτού .Σε συνεργασία με τον Ναυτικό όμιλο Διακοπτού ψήνονται χιλιάδες Σαρδέλες που συνοδεύονται από το γευστικότατο Κρασί της περιοχής μας και διανέμονται ΔΩΡΕΑΝ .Χορευτικά Συγκροτήματα και ζωντανή Μουσική βοηθούν στο να δημιουργείται ένα κλίμα κεφιού που συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και τελειώνει με την φαντασμαγορική Καύση των Πυροτεχνημάτων .Η Γιορτή αυτή είναι τόσο πολύ πετυχημένη ώστε να δημιουργείται το αδιαχώρητο από την συγκέντρωση τόσο των Δημοτών μας όσο και των επισκεπτών από τη γύρω περιοχή .

3. Ελίκεια - Ποσειδώνια

Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου και το πρώτο 10ήμερο του Αύγουστου πραγματοποιούνται οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΕΛΙΚΕΙΑ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ. Τόσο στην έδρα του Δήμου αλλά και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα πραγματοποιούνται Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ( ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ - ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ - ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - Κ.Λ.Π.) με πολύ μεγάλη συμμετοχή των Δημοτών και κατοίκων των γύρω περιοχών και τούτο γιατί οι Πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις είναι τέτοιου υψηλού επιπέδου που προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον .Κατά την διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων υπάρχει και η Βραδιά που είναι αφιερωμένη στο συμπατριώτη μας ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Ηθοποιοί , καλλιτέχνες , άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κατακλύζουν το Διακοπτό συμμετέχοντας σε αυτή την εκδήλωση. Η συμμετοχή του κοινού είναι τόσο μεγάλη ώστε η Πλατεία και τα 1500 καθίσματα να είναι τόσο λίγα για να τους χωρέσουν. Κυριολεκτικά πλημμυρίζει το Διακοπτό από κόσμο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και κατά την ημέρα λήξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων όπου είναι προσκεκλημένο για να μας διασκεδάσει κάποιο από τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Τραγουδιού .Αξίζει δε να τονίσουμε ότι σε όλες τις εκδηλώσεις η συμμετοχή του κοινού είναι ΔΩΡΕΑΝ .

4. Αρχαιολογικό Συνέδριο

Τον Οκτώβριο του έτους 2000 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νικολαιίκων το 2ο Αρχαιολογικό Συνέδριο με συμμετοχή Ελλήνων και Ξένων Ειδικών Επιστημόνων (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ - ΓΕΩΛΟΓΩΝ - ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ Κ.Λ.Π ). Το συνέδριο παρακολούθησαν εκατοντάδες φοιτητές πανεπιστημίων αλλά και πλήθος κοινού με Αρχαιολογικό Ενδιαφέρον. Κατά το τετραήμερο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ( ΧΟΡΩΔΙΑ - ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ). Επισημάνθηκε το ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ - ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΟ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ενδιαφέρον της περιοχής και προτάθηκε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να εκπαιδεύονται μαθητές και φοιτητές σε Γεωλογικά - Σεισμολογικά & Αρχαιολογικά φαινόμενα .Επίσης από τους συνέδρους προτάθηκε η καθιέρωση του Αρχαιολογικού Συνεδρίου και η πραγματοποίηση του πάντα στην περιοχή του Δήμου Διακοπτού

5. Εκδήλωση Παρουσίασης Ευρημάτων Ανασκαφών Αρχαίας Ελίκης

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Νικολαιίκων το μήνα Νοέμβριο παρουσιάζονται τα ευρήματα των συνεχιζόμενων ανασκαφών της Αρχαίας Ελίκης. Η Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης σε συνεργασία με το Δήμο Διακοπτού οργανώνουν μια Βραδιά για την παρουσίαση των ευρημάτων των ανασκαφών της περιόδου που πέρασε . Η συμμετοχή του κοινού είναι τέτοια που ήδη προσανατολιζόμαστε για την εξεύρεση μεγαλύτερου χώρου .Ο Πολιτικός κόσμος , οι ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές αλλά και ο απλός δημότης βρίσκεται μαζί μας και έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών. Γίνεται εμπεριστατωμένη παρουσίαση με προβολή διαφανειών κ.λ.π και ακολουθεί συζήτηση ειδικών επιστημόνων η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Τέλος για όλους τους παρευρισκόμενους ακολουθεί δεξίωση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: