Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΔΙΠΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη
αλεύρι τύπου 55%..............1000 γρ.
μπέικιν πάουντερ............... 40 γρ.
αβγά............................ 10 τεμ.
αλάτι..............................1/2 κ. γλ.
πορτοκάλια( μόνο ο χυμός )..........4 τεμ.
νερό (όσο χρειαστεί για να σκληρύνει η ζύμη).

για το σιρόπι
σιρόπι....................... 30 γράδα
νερό ......................... 1000 γρ.
ζάχαρη......................... 1300 γρ.
γλυκόζη ......................... 300 γρ
λεμόνι .......................... 1/2 φέτα
κανέλα ξύλο ..................... 1 τεμ.
μέλι......................................
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν , ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να ανοίγεται φύλλο.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 2-3 ώρες.
Στην συνέχεια παίρνουμε μπαλλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα,
κόβουμε τα φύλλα σε λεπτές λουρίδες 10-15 εκ. και τις αφήνουμε 30 λεπτά περίπου να
ξεκουραστούν.
Βάζουμε στη φωτιά το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Παίρνουμε μία μία τις λουρίδες και τις ρίχνουμε στο λάδι.
τις τυλίγουμε γρήγορα στα τρία και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
¨Εχοντας το σιρόπι έτοιμο τις περιχύνουμε και τις γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: