Η λίστα ιστολογίων μου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δημοπρατείται το τρένο στο Διακοπτό

Με γοργούς ρυθμούς προωθούνται από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ οι διαδικασίες για την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν με την διοίκηση της εταιρίας, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Θανάσης Παναγόπουλος και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την ενότητα Διακοπτού, κ. Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, του κ. Παναγόπουλου, με βάση την ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Πετρόπουλο, θα δημοπρατηθεί και το εναπομένον κομμάτι του έργου στα όρια του πρώην Δήμου Διακοπτού.

Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο κ. Πετρόπουλος, ο αχαιός μέλος του Δ.Σ. κ. Αθανασόπουλος και ο κ. Καπένης Θανάσης, που είναι ο διευθυντής του έργου και των μηχανικών που θα εκτελέσει το έργο.

«Είχα ρητή εντολή από τον δήμαρχο, ότι δεν μπαίνουμε σε θέματα χάραξης κτλ., δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς προς το παρόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: “Το θέμα έχει εισαχθεί με αίτηση του κ. Βαρδάλου στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για την χάραξη”.

Και συνέχισε: “Το έργο έχει δημοπρατηθεί. Κατ'αρχήν κατασκευάζουν τα δύσκολα κομμάτια του έργου, τις σήραγγες και τις γέφυρες από Αιγείρα μέχρι και Διακοπτό. Η δημοπράτηση αφορά μέχρι και την Ροδοδάφνη, δεν έχει δημοπρατηθεί το κομμάτι από Διακοπτό μέχρι Κερυνίτη, το οποίο μας είπαν πως θα δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα”.

Κι όταν η κουβέντα έφτασε στα αντισταθμιστικά οφέλη: “Ο αντιδήμαρχος Διακοπτού κ. Παναγιωτακόπουλος άνοιξε την κουβέντα για τα αντισταθμιστικά, μας είπαν πως είναι προς συζήτηση αλλά δεν έχουν καθοριστεί ακόμα. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι, αν περάσει το τρένο μέσα από το Διακοπτό, θα έχει υπογειοποίηση.

Μάλιστα πρότειναν να υπογειοποιήσουν κατά 160 με 180 μέτρα ακόμα, το κομμάτι από τον Αγ. Νεκτάριο, όπως μπαίνουμε από Αθήνα προς Διακοπτό”

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, ο δ. σύμβουλος κ. Παναγιωτόπουλος από την Αιγείρα μαζί με τον κ. Ντόκο, υπέβαλαν γραπτώς και αυτοί κάποια αιτήματα για αντισταθμιστικά οφέλη και από την ΕΡΓΟΣΕ επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν γιατί θέλουν να τα μελετήσουν.

“Υπάρχει περίπτωση σε 2-3 εβδομάδες να ξανακληθούμε σε σύσκεψη, όπως επίσης προτίθεται να έρθουν στο Αίγιο και ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, να έχουμε συνάντηση στο Δήμο με τον δήμαρχο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: