Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τυροκεφτέδες

Για 25 κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

* 180 γρ. έμενταλ
* 130 γρ. τσένταρ
* 100 γρ. παρμεζάνα
* 100 γρ. ξινομυζήθρα
* 1 αβγό

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:

* 1 φλιτζάνι αλεύρι
* 2 αβγά
* 2 φλιτζάνια γαλέτα
* αλάτι
* σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίψτε τα τυριά και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ρίξτε το αβγό ελαφρά χτυπημένο και ανακατέψτε το μείγμα. Σκεπάστε το μείγμα με μεβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει. Πλάστε τους τυροκεφτέδες. Χτυπήστε τα 2 αβγά για το πανάρισμα με 2 κουταλιές νερό και λίγο αλάτι.

Περάστε τους τυροκεφτέδες από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αβγά και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίστε τους τυροκεφτέδες σε αρκετό σπορέλαιο (για να είναι τελείως καλυμμένοι από το λάδι). Οταν τηγανιστούν, αφήστε τους σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: