Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

The land of magas

«Καλώς ήρθατε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σας ευχόμαστε μία ευχάριστη διαμονή στην Ελλάδα, τη χώρα του μάγκα». Θυμάστε το τουριστικό μοτό «Live your myth in Greece»; Νομίζω πως πλέον πρέπει να το μετατρέψουμε σε «Live your myth in Greece the land of magas» ή αλλιώς «the magaland». Τόση μαγκιά πρέπει κάπου, κάπως, να την αξιοποιήσουμε.

Θα έρχεται λοιπόν ο τουρίστας και θα βλέπει:

Μάγκες προέδρους του αξιοσέβαστου – και τελειωμένου ηθικά, αλλά και ποιοτικά - ελληνικού ποδοσφαίρου σαν και αυτόν που δίδαξε πρόσφατα ήθος ζητώντας συγνώμη τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι της ντροπής και υπό τις αφόρητες πιέσεις όλων (και ήταν και μαγκιά του που ναι μεν άργησε να δει ό,τι είδε όλη η Ελλάδα, αλλά το έκανε…) ή τον άλλον που έδιωξε τον προπονητή που τον έφερε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος επειδή δεν θέλησε να μπει στο τριπάκι της εκμετάλλευσης μίας μάλλον ανούσιας κόντρας μεταξύ δύο πόλεων.

Μάγκες πολιτικούς οι οποίοι ποτέ δεν φταίνε για τίποτα και για ότι έχουν κάνει έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας (σωστά, τους ψηφίσαμε).

Μάγκες ξενοδόχους. Που εν΄ όψει τριήμερων αποδράσεων, εξακολουθούν να χρεώνουν δωμάτια στο χωριό τους με τιμές που μπορεί να μείνει κανείς στην καρδιά μίας ευρωπαϊκής πόλης.

Μάγκες οδηγούς που αλλάζουν πορεία όποτε θέλουν, που διπλοπαρκάρουν αφήνοντας το τηλέφωνο τους για να τους ειδοποιήσουμε όταν θελήσουμε να φύγουμε (μη χάσουν και τη θέση), που κλείνουν τις εισόδους – εξόδους στα πεζοδρόμια απαγορεύοντας την πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια και μαμάδες που προσπαθούν να πάνε μία βόλτα με τα παιδιά τους.

Μάγκες καπνιστές. Οι Άγγλοι μπορούν να καπνίζουν στον… ψόφο. Εμείς με εννέα μήνες λιακάδα θέλουμε τη θαλπωρή.

Μάγκες φοροφυγάδες για τους οποίους βέβαια θα πληρώνουν μία ζωή όλοι οι άλλοι, αλλά δεν πειράζει μαγκιά.

Η λίστα με τους μάγκες είναι τεράστια. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν πια; Είναι όλοι εδώ! Δυστυχώς όμως είναι εδώ με τη λάθος έννοια της μαγκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: